top of page
  • Foto van schrijverMenno

"Fare le spese"

Bijgewerkt op: 28 apr. 2020

Gianni gaat een belangrijke rol spelen in mijn queste naar la vera cucina Italiana, behalve zijn recepten en verhalen. Omdat ik steeds meer bemerkte dat de produkten die hier in Nederland te verkrijgen niet alleen duur, maar ook vooral minder van kwaliteit waren.


Ik vroeg op een bepaald moment aan Gianni om mee te gaan met mij , per fare le spese, inkopen doen.

Op dus naar Rimini, de provincie La Romagna leek de hoofdrol te gaan spelen in mijn verhaal, dat begon in Faenza, nog geen 40 kilometer van Rimini vandaan. Nu is de Romagna, in mijn ogen, de belangrijkste culinaire streek, naast Piemonte en Sicilia.


Op deze lange ritten naar het zuiden kreeg ik nog veel meer verhalen te horen en in Italië leek Gianni over iedere kilometer die wij aflegden door de Povlakte wel iets te kunnen vertellen, over de geologie, over de geschiedenis.


In Rimini dwaalden we de hele nacht door het stadje over pleinen, la gelateria, in bars. In de oude stad van Rimini is altijd iets open, gesprekken met vrienden van Felini waar ik de helft niet van begreep met mijn gebrekkige Italiaans, wat niets afdeed aan de sfeer die ik proefde. Piazza Ferrari waar Felini gefimd heeft, verhalen over Dario Fo, de beroemde toneelschrijver.


En overdag op jacht naar de lekkerste en beste producten, wijnboeren, kaasboeren, olijfolie kopen, een groot feest.


Daarna moegestreden een paar dagen later weer naar huis met al die mooie spullen.
57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page